Min bog

Du kan finde Klematis udvalgte opslag fra bogen her

 

Bogforside Pynt og pift

 

Forord

Mon ikke de fleste af os har prøvet. at stå med en bluse, en taske eller måske et par sko, der godt kunne trænge til lidt pynt og pift. Det er netop det, denne bog handler om: Små farverige detaljer - blomster og blade - der giver liv til garderoben.

Tekstilpynten egner sig til mangt og meget. Du finder eksempler til bordpynt, kort, æsker, små stykker sæbe med eget design m.m., men du kan slet ikke undgå, at dine egne ideer hurtigt tager over, og at du overalt ser mulige emner til pyntning. Selv er jeg blevet helt bidt af at fremstille tekstilpynt, og det samme er mine kursister. Tænk, at man for stort set nul kroner kan fremstille noget, der næsten ligner en million.

Under arbejdet med bogen har jeg virkelig lært, hvad positiv stress er, og hvor dejlig mange timer der er på et døgn, hvis man ikke bruger for mange af dem til at sove i. Begrænsningens kunst har jeg til gengæld ikke lært endnu og kommer nok heller aldrig til det. Mit hoved summer altid af nye tanker og ideer. Det tager jeg selvfølgelig som en positiv ting, for det ville enhver bager jo gøre, hvis køen strakte sig helt ud på gaden. Men dejen skal naturligvis lige laves og brødet hæves, inden det kan komme i ovnen.

Apropos bager; så er jeg født og opvokset ved min far og bedstefars bageri med butik i naboejendommen, og her legede jeg med dej. Og hjemme har jeg altid syet, da min mor havde et dameskrædderi. I dag kan jeg ikke udelukke nogen materialer med mulighed for kreativ udfoldelse. At samle på stof, fibre og andet godt vil jeg altid blive ved med. Jeg er som en frimærkesamler, blot er mine firkanter lidt større! Jeg kan simpelthen ikke gå forbi et stykke stof eller en tot uld - i en flot farve og kvalitet - uden at jeg lige må have mindst 25 centimeter.

Med denne bog får du et værktøj til forskellige arbejdsmetoder og inspiration til at gå på opdagelse i materialernes forunderlige verden. Pil de ting ud, der er noget for dig, og leg med materialerne. De fejl, du laver, er dem, du lærer allermest af. Små fejl er oftest den største inspirationskilde til noget nyt. Gem endelig de små 'prøvekluds'- ting; de kan ofte genanvendes i en anden sammenhæng. Materialeudgiften er lille, og spild er der næsten intet af, så med denne hobby er der kun muligheder og faktisk ingen begrænsninger.

Har du spørgsmål, du ikke kan finde svar på i bogen, er du velkommen til at kontakte mig via min hjemmeside www.dokla.dk, hvor jeg også løbende viser nye ideer.

Når du laver noget fra bogen eller på anden måde finder inspiration til at arbejde kreativt med emnerne, ville det glæde mig at høre om det og evt. se nogle billeder.

Rigtig god fornøjelse

Dorthe Kjeldgaard Rasmussen

 

Dokla in english   Dokla im Deutsch   Tilbage til forsiden